سید عباس صالحی : دو هزار میلیارد ریال تسهیلات کمبهره به هنرمندان پرداخت میگردد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به امضای توافقنامه با سازمان برنامه و بودجه و صندوق کارآفرینی اعلام نموده است که دو هزار میلیارد ریال تسهیلات کمبهره به حوزهی فرهنگ و هنر پرداخت میگردد . وی توضیح داده است این تسهیلات در دو مرحله انجام شده شدهاست , مرحله اول این تسهیلات دو هزار میلیارد ریال است که براین اساس توافقنامهای امضا و زمان ارائه وام ها اطلاعرسانی خواهد شد . مرحله دوم هم مبلغی بیشتراز دو هزار میلیارد ریال است که تلاش ما براین است که در همین حوزه 4درصد پرداخت شود .
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد خسارتهای اقتصاد فرهنگ در ایام کرونا هم خاطرنشان کرد
: «کرونا شرایط خاصی بر فضای اقتصاد جهانی و ایران وارد کرد , در حوزه فرهنگ و هنر مجموعاَ آسیبهای بیشتری را نسبت به حوزههای دیگر شاهد بودیم , خصلت کار فرهنگی به جمعی بودن آن است , در واقع در بخش فرهنگ تولید , توزیع و حتی مصرف کالای فرهنگی به صورت اجتماعی و جمعی است و وقتی کرونا اجتماع را انگیزه می گیرد به طور طبیعی اولی مشاغل که جراحت میبیند حوزه فرهنگ و هنر است . از همان روزهای اولیه اعلام کرونا حوزههای فرهنگی تعطیلات خویش را آغاز و با وجود آنکه از اوایل خردادماه فعالیت خود را از سر گرفتند البته این برگشت به کار به طور کامل فقدان , مثلا در سینماها و تئاترها با کاهش 50 درصد ظرفیت سالنها روبرو بودیم , این رخداد بر روی درآمدها تاثیر میگذارد بنابراین در بسیاری از حوزهها با وجود آنکه بازگشایی داشتهایم البته این بخشها در اصل شبه تعطیل است . »
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص رقم خسارتها ابراز داشت
: «برآورد این خسارتها در زمانهای متفاوت محاسبه شدهاست , در اواخر فروردینماه بیشتراز هزار میلیارد تومان برآورد زیان حوزه فرهنگ است , این رقم تا پایان خرداد ماه به 2 هزار میلیارد تومان رسید و ممکن است در محاسبات جدید باتوجه به این که برخی مشاغل باز شدهاست بازگشت سرمایه در بعضی حوزهها را داشته باشیم . »
صالحی طولانی تر کرد : «اولین مرحلهی کمکهای ما پرداخت حق بیمه هنرمندان به مدت سه ماه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با کمک سازمان برنامه و بودجه بود , همچنین حوزه فرهنگ و هنر جز رستههای حمایت اشتغال قرار گرفت , اکنون در سامانه کارا اصحاب فرهنگ و تمدن و هنر آسیب دیده از کرونا به مراد اخذ تسهیلات نام نویسی کرده و این موضوع همچنان ادامه دارااست . تاکنون 622 میلیارد تومان ضرروزیان اشخاص ثبتنام شده در سامانه کارا است که وام ها وام 12 درصدی به آنها تعلق میگیرد , از این مقدار 142 میلیارد تومان تاکنون پرداخت شدهاست , یکیاز اقدامات نیکی که دراین بخش انجام دادهایم این است که صاحبان وام ها در صورتیکه اقساط معوق یا چک برگشتی داشته باشند مشکلی برای پرداخت وام ها به آنها وجود نداشته و این مهم با یاری ستاد ملی مقابله با کرونا محقق شد . »
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد که این تسهیلات
: «از روز 29 مردادماه که تسهیلات بیان شده 120 میلیارد تومان بوده تا دوم شهریورماه به 142 میلیارد تومان افزایش پیدا نموده است , در کنار این وام ها , یک یاری معیشتی بلاعوض را هم سازمان برنامه و میزان دارایی با حمایت معاون اول رئیس جمهور و آقای نهاوندیان در نظر گرفته که براساس آن 120 میلیارد تومان به اعضای صندوق اعتباری هنر پرداخت خواهد شد , اینک جمعیت هنرمندان عضو این صندوق در حدود 70 هزار نفر است کهاین تسهیلات به آن ها پرداخت خواهد شد , اما در این بخش توانستیم از شرایط بیمه بیکاری استفاده کنیم . »
صالحی ذکر کرد : «در این میان پیگیر یک وام ها 4 درصدی بودیم که در دو مرحله انجام شده شدهاست , مرحله اول این وام ها 200 میلیارد تومان است که براین اساس توافقنامهای با اداره برنامه و دارایی و صندوق کارآفرینی امید امضا شدهاست , برای ارائه این تسهیلات نیز اطلاعرسانی واجب انجام خواهد شد . سطح دوم نیز پولی بیش از 200 میلیارد تومان است که عملکرد ما بر این است که در همین حوزه 4 درصد پرداخت شود . علیرغم وام ها که در نظر گرفته شدهاست بقیه حوزههای تمدن و هنر هم خدماتی را داشتهاند , در حوزه کتاب طرحهای فصل بهار و تابستانه کتاب در دو مرحله انجام شده شدهاست و یارانهای از سوی معاونت فرهنگی به قیمت حدود 30 میلیارد تومان به کتابداران پرداخت شده است و این مبلغ با دقت به اینکه نمایشگاه کتاب نداشتهایم کمک مختصری برای فضای کتاب در کشور بود . »
صالحی تصریح کرد
: «بحث آموزشگاههای هنری که دغدغه ایام کرونا هم بود با استاندارسازی مجموعههای آموزشی فراهم ارائه خدمات است , کارایی براین است که بستر فضای مجازی را برای برگزاری جشنوارهها مهیا کنیم که در قدم اول جشنواره تجسمی و نمایشگاه کتاب مدنظر است . بنابراین در حوزه خدمات و صدور مجوزها ; کرونا سرعت اتفاقات را بالا برده است . »
او در خصوص تلاش هنرمندان برای زمینه کرونا هم گفت : از آنجایی که توقع نمیرفت فضای کرونا طولانی شود در گام اول موجی از پویشها را داشتیم , برای نمونه پویش ( مشاهنر ( با بیش تر از ۵۰۰ هنرمند یا این که پویشهای هنرمندان استانی بخش قابل توجهی از هنرمندان را در همراهی با جامعه سالم , پیشگیریها , رعایت بهداشت , سفر نرفتن و در خانه ماندن رقم زد . براین اساس ما یک موج اجتماعی از طرف هنرمندان در قالب پویشهای گوناگون داشتهایم که اتفافا در این شش ماه به خصوص ماههای اول دوچندان چشمگیر بود .
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص تسهیلات اظهار کرد
: قدم دوم حضور هنرمندان نقش و رابطه هنرمندان با فضای بینالمللی بود , حدود ۱۸۵ هنرمند نامهنگاری در مقابل تحریمها در روزها کرونا را داشتند که پژواک جهانی را در به عبارتی اوایل شیوع ویروس کرونا به همراه داشت . از آنجایی که گویش هنر یک گویش غیرسیاسیتر تلقی می گردد درین بخش هنرمندان ما در مواجه با کرونا زبان ایران شدند .
صالحی جنبش سوم از طرف هنرمندان را زمینه فعال ماندن هنرمندان در فضای قرنطینه خانگی و عدم فعالیت دانست و اظهارکرد : «در این حالت برپایی کنسرتهای مجازی , تئاتر آنلاین , هر روز یک فیلم , عرضه کتاب الکترونیک و عبور از کرونا با کتاب و همچنین حوزههای دینی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچون معاونت قرآن و عترت و کانونهای فرهنگی و هنری مساجد که درین روز ها فعال بودند ضلع دیگری از حضور اصحاب فرهنگ و هنر در روزها کرونا را نشان بخشید . موسیقی «نوای آدمیت» ارکستر ملی هم تحت عنوان یک عمل ماندگار در هفتههای گذشته به عنوان کادو اصحاب فرهنگ و تمدن و هنر به فریم درمانی مملکت را هم داشتهایم , همینطور فعلا در سینما ۵ تا ۶ اثر در اکنون ساخت با مسئله کرونا است , همینطور در حوزه فیلم مستند و هنرهای نمایشی هم کارهای خوبی در حال انجام است . »