ساز
روز قبلی که اولین روز حضور «علیاکبر شکارچی» بعداز روز ها کرونا و قرنطینه ناشی از آن , سر کلاسِ درس دادن آهنگ در اموزشگاه بود , مریم سورنامهر ( سیافی ) بانوی سازساز کشورمان , به دیدار وی رفت تا کمانچهای را که برای این مدرس پیشکسوت ساخته بود , تقدیمش نماید .
معلم علیاکبر شکارچی که از هنرِ دستِ مریم سورنامهر به شوق و اشتیاق آمده بود , بعداز نواختن با این ساز , اظهارکرد : «مریم سورنامهر زحمت کشیده و کمانچهای را که برای اینجانب ساخته , آورده و به دستم رسانده است . در رتبه نخستین بایستی به مدرس بیاض امیرعطایی به خاطر تربیت چنین شاگردی شادباش بیان کنم و آنگاه خرسند باشم که وضع و اوضاع کمانچهنوازی در کشور ایران به حدی رسیده که پای بانوی هنرمندی چنین با ذوق وسلیقه را به میدان سازسازی گشوده نموده است . »
وی ادامه داد : «من امشب با این ساز نواختم و از بانو سورنامهر ممنونم که اسم این ساز را آساره گذارده است ( اسم دختر استاد شکارچی ) . این ساز نیز از منظر صنعت بسیار عالی ساخته شده و زیبایی خاصی داراست و نیز از نگاه صدادهی , نوایی زلال و روشن داراست . »
استاد شکارچی با تشبیه کمانچه تشکیلشده به دست مریم سورنامهر به اسبی اصیل , اذعان کرد : « این ساز در دست یک نوازنده حرفهای چنان اسبی اصیل در دست یک سوارکار حرفهای است . با اینکه برای نخستین دفعه بود انگشت روی پردههای این ساز گذاشتم البته کمانچه ساخته دست مریم سورنامهر چقدر خوش صدا و خوش زنگ بود . اینجانب از این بابت که بانویی چنین تلاشگر و با ذوق وسلیقه , چنین کمانچهای را برایم ساخته , سپاسگزارم و اهمیت عمل اورا درین میبینم که چنین سازی اولین دفعه است به وسیله یک زن ساخته میگردد . این کمانچه , از حیث صنعت با سازهایی که مردان میسازند , برابری می کند و اعتقادوباور فرمایید در صورتیکه این بانو هنرمند , اسم خودش را روی این ساز حک نکند , هیچکس نمیتواند تشخیص بدهد یک مرد آن را ساخته یا این که یک زن . :
وی در پایان ذکر کرد : «همانطور که خانم سورنامهر از اینکه اینجانب این ساز را به دست بگیرم , ذوق زده است , اینجانب نیز از اینکه این زن هنرمند دارااست در این خصوص قدم بر میدارد , خوشحالم . »
استاد علیاکبر شکارچی به بهانه ساخت ساز «آساره» و نواختن با این ساز یادداشت کوتاهی نیز نوشت که در آن آورده است :
«بسیار خرسندم که روز جاری کمانچه ساخت سرکار خانم مریم سورنامهر را ملاحظه نمودم و با شوق و اشتیاق با آن نواختم . برای آوا و سازسازی کمانچه جای سعادت است که خانمها با ظرافتی که در دستان و انگشتان خویش داراهستند , بدین زیبایی در صنعت و صدادهی از چوب و پوست کم آب و سیم , اینگونه خوش بدرخشند . اینجانب به ایشان تهنیت می گویم , این سازی است حرفهای , برای کمانچهنوازان حرفهای»
«مریم سورنامهر» سازسازِ جوان و اما با سابقه کشور ایران است که بایستی نامش را در فهرست اولینها قرار اعطا کرد . وی اولین زن نه , اولین کسی است که در جمهوری اسلامی ایران , دستبهکار ساخت ساز چنگ شد . علاوهبراین , سورنامهر بین اولین نسل از دانشجو ها رشته سازسازی در دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران نیز حضور داشت و حال ممکن است شناختهشدهترین بانویی است که کمانچههای ساخت وی از سمت استادان بنام آوا کشور ایران تأیید شده و چه بسا بعضا از آن ها با سازهای او روی صحنه میروند . وی آذرماه سال قبلی کارخانه سازسازی خودش را با حضور چهرههای شناختهشده میدان آوا کشورمان فعالسازی کرد . سورنامهر از شاگردان استاد «بیاض امیرعطایی» هنرمند بنام در میدان ساخت ساز کمانچه است . در آینده نامآشناترین نوازندگان کمانچه با ساز وی روی صحنه کنسرت خواهند رفت و قرار است در اجراهایشان سازهای اورا به طریق غیروابسته پردهبرداری نمایند .