ویروس کرونا به گویش موسیقی ترجمه شد
دانشمندان با به کارگیری از روشی تازه برنده شدند تا ساختار پروتئین اسپایکویروس کرونای تازه را به آهنگ تبدیل نمایند .
به نقل از ساینس مگزین , احتمال دارد تا به درحال حاضر تصاویر متعددی از کروناویروس تازه که تا به امروز روستا ها هزار قربانی گرفته است , دیدهاید . حالا پژوهشگران راهی پیدا کردهاند که با به کار گیری از آن می توانید صورت و ساختار این ویروس را به جای دیدن , بشنوید ; دراین روش , ساختار پروتئین اسپایک ویروس کرونا نو به گویش آهنگ ترجمه می شود .
اصواتی که درین قطعه آوا میشنوید از جمله صدای زنگ , کشیده شدن سیم تار و صدای موزون فلوت کلیه نمودی از بعدها متعدد پروتئین اسپایک مانندی میباشند که از تراز ویروس خارج آمده و به آن یاری می نماید تا به سلولهای تن بچسبد . زیرا دیگر پروتئینها , اسپایکها هم از ترکیبی از آمینواسیدها ساخته شدهاند . پژوهشگران موسسه تحقیقاتی ام . آی . تی با به کار گیری از یک تکنیک تازه به اسم آوادهی ( sonification ) یا این که گماردن یاخته یا این که ویروس در قبال انرژی صوتی , چیره شدند برای هرمورد از این آمینواسیدها در یک قدم آهنگ نُت خاصی تعریف و کل این پروتئین را به یک قطعه آهنگ ابتدایی تبدیل نمایند .
ولی تبدیل ساختار این ویروس به آهنگ چه کاربردی دارد؟
این فرمت نو به محققان امداد میکند تا صرفا با کاوش در توالیهای موسیقیایی آن بخشهایی از این پروتئین که آنتی بادیها و داروها می توانند به آن ها بچسبند را پیدا نمایند . به گفته پژوهشگران این روش از طریق های همگانی دیگر از قبیل مدلسازی مولکولی که در مطالعه پروتئینها مورد به کارگیری قرار می گیرند , سریعتر و مبتکرانهتر است . همینطور با مقایسه توالی موسیقیایی این پروتئین با مقر داده جان دار از سایر پروتئینهای آوادهی شده , در آتی میتوان راهی یافت تا این ویروس دیگر نتواند سلولی را کثیف نماید .
پایانی موقعیت شیوع ویروس کرونا ( کووید ۱۹ ) در سراسر دنیا که اداره بهداشت جهانی آن را تحت عنوان پدیدهای «همه گیر» شناسایی و اظهار کرد آمار ابتلای یک میلیون و ۹۲۵ هزار و ۳۸۴ نفر را نشان میدهد . تا به امروز ۱۱۹ هزار و ۷۱۸ بدن هم جان خویش را در اثر ابتلا بدین ویروس از دست داده اند .
ویروس کرونا موسوم به « کوید ۱۹» وسط ماه دسامبر ( ۲۴ اذر ) در شهر ووهان بنا شده در راس چین گزارش شد ابتدا از این بیماری تحت عنوان سرشت الریه نام برده میشد ولی کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ ( ۹ دی ماه ۹۸ ) به صورت قانونی شیوع این ویروس را در چین خاطرنشان کرد .
«تدروس آدهانوم» مدیریت کل اداره جهانی بهداشت چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی خبری تاکید کرد که هرچند کلمه و واژه «همهگیر» ( pandemic ) به دلیل حساسیتی که دارااست نباید سوای توجه مورد به کار گیری قرار گیرد ولی ارزیابیهای این اداره ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام مینماید .